nieuws

Miljoenen voor fietsenstalling bij stations

infra

Miljoenen voor fietsenstalling bij stations

Het kabinet steekt 107 miljoen euro in extra fietsenstallingen op stations. Dat schrijft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in het actieplan ‘Fietsparkeren bij stations’.

Met de bijdrage van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu kunnen provincies en gemeenten tot 2020 ongeveer 90.000 extra stallingen bouwen op stations. Dit gebeurt op de stations langs de trajecten waar in de toekomst spoorboekloos wordt gereden. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van het ministerie moeten gemeenten en provincies aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet vijftig procent van de kosten door andere partijen, zoals provincies en gemeenten, dan de Rijksoverheid worden gefinancierd.

Lees hier het actieplan Fietsparkeren bij stations (pdf)

Reageer op dit artikel