nieuws

‘Knooppunten zwakke plek in snelwegplan’

infra

Snelwegen verbreden is een goede zaak. Om files te voorkomen is echter meer nodig, stelt Grontmij.

Het ingenieursbureau bepleit in een reactie op de snelwegplannen van minster Schultz meer aandacht voor knooppunten en aansluitingen. “Het streven moet een netwerkaanpak zijn, waarbij in principe alle wegen, knooppunten en aansluitingen op elkaar zijn afgestemd”, aldus Grontmij. Hierbij komen ook andere wegbeheerders (gemeenten en provincies) in beeld. Zij moeten bijvoorbeeld zorgen dat het verkeer na het nemen van een afslag vlot verder kan.

Ook het gemeentelijke en regionale wegennet moet een toenemend verkeersaanbod aankunnen. Een belangrijke voorwaarde voor succes is volgens Grontmij dat alle wegbeheerders “intensief gaan samenwerken aan een integrale regionale aanpak”.

Reageer op dit artikel