nieuws

Kapotte persleiding blijft waterschap zorgen baren

infra Premium

Cementaantasting blijkt de oorzaak te zijn van de breuk in de persleiding naar de rioolwaterzuivering van Bath. Waterschap Brabantse Delta in Breda zegt nog niet te weten hoe het cement de persleiding van 1,80 meter diameter heeft kunnen aantasten. Om de gerepareerde leiding wordt een noodleiding gelegd. Over twee weken hoopt Brabantse Delta de aanvoercapaciteit […]

Cementaantasting blijkt de oorzaak te zijn van de breuk in de persleiding naar de rioolwaterzuivering van Bath. Waterschap Brabantse Delta in Breda zegt nog niet te weten hoe het cement de persleiding van 1,80 meter diameter heeft kunnen aantasten. Om de gerepareerde leiding wordt een noodleiding gelegd. Over twee weken hoopt Brabantse Delta de aanvoercapaciteit naar de zuivering te hebben hersteld. Tot dat moment kan een forse stortbui de zuivering overbelasten en moet het waterschap rioolwater ongezuiverd lozen.

Reageer op dit artikel