nieuws

‘Kabinet staat weer voor duurzame Afsluitdijk’

infra

‘Kabinet staat weer voor duurzame Afsluitdijk’

Het kabinet zal zich zeker hard maken voor een Afsluitdijk als icoon van de toekomst. Dat zegt Ed Nijpels in een interview met Dagblad Cobouw.

Nijpels maakte zich twee weken geleden boos over een artikel in Cobouwwaarin stond dat hij als Afsluitdijkadviseur van de regering een streep zette door de in 2007 uitgesproken ‘groene’ ambities. Volgens de voorman van Nederlandse ingenieursbureaus klopte er niets van. Nijpels verklaart dat zijn adviesclub twaalf plannen van duurzaamheid, recreatie en natuur wel degelijk kansrijk acht, ondanks de kanttekeningen die daarbij worden gemaakt. “Ik ben er ook van overtuigd dat het kabinet en de provincies deze twaalf plannen zullen volgen in het besluit over de Afsluitdijk dat zeer binnenkort volgt. De extraatjes betreffen onder meer zonnecellen, een duurzaamheidscentrum, een vorm van blue energy, windmolens op de koppen van de Afsluitdijk en de bouw van naviducten.

Nijpels bestrijdt ook dat de voorkeursvariant voor het dijklichaam, de overslagbestendige dijk naar een plan van onder meer Arcadis, niet innovatief zou zijn. “In Nederland is dat op deze schaal nog nooit vertoond.”

In het interview zegt de rasbestuurder verder dat minister De Jager van Financiën op het punt heeft gestaan de hele Afsluitdijkoperatie af te blazen omwille van bezuinigingen.

Lees hier het interview: ‘het wonder van de afsluitdijk krijgt zeker extraatjes’

Reageer op dit artikel