nieuws

Heijmans trekt tunnel op zijn plek

infra

Heijmans trekt tunnel op zijn plek

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor in het Zeeuwse Kapelle is naar zijn plek getrokken in plaats van geduwd. Dat is veel slimmer, vinden ze bij Heijmans.

De aannemer beproefde de zelf ontwikkelde techniek een jaar geleden in België. Ook daar werd een tunneltje onder een spoorlijn door getrokken. De lijn werd, evenals in Kapelle, een weekeinde buiten gebruik gesteld. In die tijd werden de spoorstaven verwijderd, de cunet afgegraven en de geprefabriceerde tunnel op zijn plaats getrokken, waarna alles weer werd aangevuld.

Trekken is volgens projectcoördinator Ali Boubkari van Heijmans slimmer dan duwen, omdat je dan niet na elke vijzelslag vulblokken hoeft te plaatsen tussen de vijzels en de tunnel. “Want die blokken moeten onderling worden gekoppeld en uitgerust met knikverkorters. Dat kost veel tijd.”

Lees hier meer over het op zijn plek trekken van de tunnel door Heijmans!

Reageer op dit artikel