nieuws

Dijkdoorbraak

infra

Cutterzuiger Seine van Boskalis brak donderdagmiddag een oude zeedijk in Eemshaven door. Daardoor kwam het nieuwe havenbekken van de Wilhelminahaven voor het eerst in open verbinding met de zee.

In het nieuwe havenbekken bouwt BAM 1200 meter nieuwe laad- en loskaden. Deze zijn noodzakelijk voor de aanvoer van brandstof – waaronder steenkolen en biomassa – voor de nieuwe elektriciteitscentrales en de afvoer van restproducten (onder andere naar de cementindustrie). De kaden vormen tevens de waterkering voor het achterliggende industrieterrein. Daarnaast wordt vanaf 2012 via het havenbekken koelwater door de centrales ingenomen. Met de aanleg van het havenbekken is een investering van ruim 55 miljoen euro gemoeid. Foto: Koos Boertjens

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels