nieuws

Venlo neemt maatregelen tegen overlast grondwater

infra

De gemeente Venlo gaat maatregelen nemen tegen de overlast van grondwater in de binnenstad als gevolg van de bouw van de Maasboulevard. Onderzoek door de Grontmij wijst uit dat de onttrekkingsputten niet goed ingeregeld zijn. Die putten moeten ervoor zorgen dat de afstroming van grondwater naar de Maas goed verloopt. Dat grondwater wordt nu opgestuwd […]

De gemeente Venlo gaat maatregelen nemen tegen de overlast van grondwater in de binnenstad als gevolg van de bouw van de Maasboulevard.

Onderzoek door de Grontmij wijst uit dat de onttrekkingsputten niet goed ingeregeld zijn. Die putten moeten ervoor zorgen dat de afstroming van grondwater naar de Maas goed verloopt. Dat grondwater wordt nu opgestuwd tegen de ‘dam’ van de Maasboulevard. Eigenaren van panden in de binnenstad klaagden de afgelopen maanden over ondergelopen kelders. De gemeente en de betrokken partijen werken aan een plan om de werking van de stuwputten te verbeteren. Mensen met ondergelopen kelders krijgen overigens geen schadevergoeding.

Reageer op dit artikel