nieuws

Tunnelboor Molly door dichtblok

infra

Tunnelboormachine Molly heeft de Amsterdamse bodem bereikt. Dat gebeurde na het weg-boren van 11 meter beton: de anderhalve meter dikke wand van de startschacht en het dichtblok direct daarachter. In totaal heeft de derde boormachine voor de Noord-Zuidlijn nu 400 kuub beton weggeboord. Voorlopig komt de machine vanaf nu alleen klei en zand tegen. Molly […]

Tunnelboormachine Molly heeft de Amsterdamse bodem bereikt. Dat gebeurde na het weg-boren van 11 meter beton: de anderhalve meter dikke wand van de startschacht en het dichtblok direct daarachter. In totaal heeft de derde boormachine voor de Noord-Zuidlijn nu 400 kuub beton weggeboord. Voorlopig komt de machine vanaf nu alleen klei en zand tegen.

Molly is via de Scheldestraat en de Ferdinand Bolstraat op weg naar het onderste niveau van station Ceintuurbaan, zo’n 30 meter beneden maaiveld. De verwachting is dat de boormachine daar in augustus aankomt. Een jaar later komt Molly’s zusje een niveau hoger binnen. Bij station Ceintuurbaan treffen de tunnelboormachines geen dichtblok. De noodzakelijke waterdichting wordt daar gevormd door een speciale trommelconstructie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels