nieuws

Rechter maakt einde aan nieuwe aanbesteding

infra Premium

De Haagse rechtbank heeft in kort geding een einde gemaakt aan de heraanbesteding door de gemeente Leidschendam-Voorburg van een opdracht voor het onderhoud van de asfaltverharding van de wegen.

Daarmee komt de rechter tegemoet aan een eis van het aannemingsbedrijf in grond, wegen en waterbouw D. van der Steen BV uit Utrecht. Het bedrijf eiste twee weken geleden dat de gemeente Leidschendam-Voorburg de heraanbesteding zou staken omdat het niet om een nieuwe opdracht zou gaan. Het bedrijf kreeg als laagste inschrijver in april vorig jaar een klus van 1,5 miljoen euro toegewezen voor het herstel van asfaltverhardingen.

Binnen enkele weken kwam de gemeente op haar plannen terug nadat in het coalitieakkoord na de verkiezingen een bezuiniging van 25 miljoen op de gemeentebegroting werd vastgelegd. Met deze bezuiniging wilde Leidschendam-Voorburg een korting van 20 procent op het gemeentefonds opvangen.

Er volgde in maart van dit jaar een tweede bescheiden aanbestedingsprocedure met een looptijd van een jaar in plaats van tweeënhalf jaar. De gemeente wilde de komende tijd slechts gaten en scheuren in het wegdek herstellen. De rechter heeft bepaald dat deze wijzigingen in de opdracht niet zodanig zijn dat deze als nieuw moet worden aangemerkt zoals de wet vereist.

Lees hier het hele artikel over het conflict tussen aannemingsbedrijf D. van der Steen BV en de gemeente Leidschendam-Voorburg!

Reageer op dit artikel