nieuws

Derde waterreservoir in Egmond aan Zee

infra

Derde waterreservoir in Egmond aan Zee

Medewerkers van bouwbedrijf Min werken aan de keerwand van een groot waterreservoir op het terrein van de Prins Hendrikstichting in Egmond aan Zee.

Het is het derde reservoir dat hoofdaannemer Waterblock bouwt voor de gemeente Bergen om de regenwateroverlast in de plaats tegen te gaan. De zwarte poreuze afdeklaag zit er voor de ontwatering van het reservoir, dat via de ruimte tussen de betonelementen kan wegvloeien, en om zand van buiten tegen te houden. De bodem van het reservoir wordt nog voorzien van speciale opvangputten voor sediment en vuil dat met het regenwater meekomt.

Het reservoir, met een oppervlakte van 1700 vierkante meter en een inhoud van 3500 kuub, wordt met keerwanden aangelegd. De andere reservoirs werden afgezonken, omdat de ruimte in de Egmondse binnenstad beperkt was. Bij dit reservoir is rekening gehouden met een mogelijkheid tot uitbreiding van de Prins Hendriksstichting, een centrum voor chronisch zieken, van maximaal drie verdiepingen.

In totaal heeft Egmond aan Zee straks ruim 8000 kuub opslagcapaciteit. Dat is wel nodig, want de plaats had in de afgelopen tien jaar acht maal last van extremer wateroverlast door regen.

Reageer op dit artikel