nieuws

Arcadis: overheid moet investeren

infra Premium

De Nederlandse overheid moet in het belang van de economie blijven investeren in grote infrastructurele projecten. Dat heeft bestuursvoorzitter Harrie Noy van advies- en ingenieursbedrijf Arcadis woensdag gezegd.

Arcadis kampt met name in Europa en de Verenigde Staten met dalende overheidsbestedingen in de inframarkt. Eind maart zette de Nederlandse overheid een megaproject in de markt, de aanpak van snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere ter waarde van 4,5 miljard euro. Noy zei daarover geen nieuws te hebben. Wel is hij “zeer geïnteresseerd” in het project.

De overheid is al sinds jaar en dag een belangrijke opdrachtgever voor Arcadis. In het eerste kwartaal heeft de private sector echter de terugval in overheidsbestedingen moeten compenseren. Het aandeel van overheidswerk in de omzet daalde van 38 naar 30 procent, terwijl dat van de private sector steeg van 42 naar 50 procent.

Reageer op dit artikel