nieuws

Politieke druk op ProRail neemt toe

infra

De politieke druk op ProRail groeit. Na de ChristenUnie die de beheerder wilde samenvoegen met Rijkswaterstaat, morrelt nu ook de PvdA aan de positie van ProRail.

Aanleiding is het beladen interview van vorige week in NRC Handelsblad met de nieuwe directeur Marion Gout. Daar zegt ze dat niet de reiziger op de eerste plaatst staat, maar haar personeel en haar klanten, zoals de NS. Jacques Monasch (PvdA) vreest dat het met het treinproduct nooit wat wordt zolang ProRail en de NS met verschillende monden praten. “De reiziger zou centraal komen te staan. Met een DG en een SG (hoogste ambtenaren bij ministeries) heb je dit niet”, zei hij donderdag tijdens een debat over het spoor. Volgens hem opereert ProRail te veel op eigen houtje en is de afstand tot de minister te groot.

Een zelfstandig ProRail of niet? Lees hier de mening van minister Schultz (infrastructuur) en Maarten Veraart van AEF (Andersson Elffers Felix)!

Reageer op dit artikel