nieuws

Plafondbedrag van 300 miljoen voor Noord-Zuidlijn

infra

Het aanleggen van de rails van de Noord-Zuidlijn mag maximaal 300 miljoen euro kosten.

Dat plafondbedrag hebben de drie overgebleven bouwcombinaties meegekregen voor hun inschrijving op het bovenbouwcontract. Drie bouwcombinaties mogen volgende maand een bieding neerleggen: Via NZL (Visser&Smit/Imtech), Strukton N-Z-lijn en De Meridiaan (Dura/Max Bögl/Balfour), bevestigt woordvoerder Michiel Jonker van de Noord-Zuidlijn.

Het gaat om een design&construct-contract met een dialoogfase voor bijna 20 kilometer rails (tweemaal 9,7 kilometer) en de bouwkundige afbouw van de acht stations, waaronder de roltrappen en liften. De tunneltechnische installaties horen overigens niet bij dit deelcontract. De stations liggen op een diepte die varieert van 11 tot 26,5 meter. Er is gekozen voor een plafondbedrag van 300 miljoen euro, iets minder dan 10 procent van het totale Noord-Zuidlijnbudget van ruim 3 miljard.

Lees hier het hele artikel!

Reageer op dit artikel