nieuws

Gemeente snoeit in plan voor Bergse Haven

infra

Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom heeft een nieuwe opzet voor het voormalige project Bergse Haven gepresenteerd.

In plaats van 2.700 woningen komen er nu nog zo’n 1.235, inclusief een jachthaven met 250 ligplaatsen en recreatieve voorzieningen. Uitgangspunt in het nieuwe plan met de naam Schelde Veste is om het tekort op de grondexploitatie niet verder op te laten lopen dan 50 miljoen euro.

Vorig jaar al kondigde het gemeentebestuur een doorstart aan, nadat de samenwerking in Bergse Haven tussen de gemeente en ontwikkelaars AM en Amvest spaak was gelopen. Om de risico’s te verkleinen, wil de gemeente het gebied in kleinere clusters bouwen om snel in te kunnen springen op marktontwikkelingen. Projectontwikkelaars worden per plan aangezocht, maar onder regie van de gemeente.

Reageer op dit artikel