nieuws

Fietspaden Heerenveen vervangen door beton

infra Premium

Heerenveen vervangt het asfalt van 7,5 kilometer fietspaden door beton. Wortelgroei van bomen heeft veel schade veroorzaakt aan de paden.

Asfalt gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. De huidige laag is in 2002 gelegd. De bomen langs de karakteristieke laanstructuren zijn in slechte grond geplant. Om voeding te vinden, drukken de wortels het asfalt omhoog. Een definitieve oplossing vergt een forse financiële investering. Vervangen van asfalt door beton is een goedkoper alternatief.

Het onderhoud wordt tot en met 2014 gefaseerd uitgevoerd. De totale kosten zijn geraamd op circa 750.000 euro. Toch worden extra investeringen niet uitgesloten. Enkele boomwortels moeten immers worden doorgezaagd, wat in sommige gevallen tot conditievermindering of uitval kan zorgen. Deze bomen moeten dan worden vervangen.

Reageer op dit artikel