nieuws

‘Bouwers liggen niet wakker van feestjes Eurlings’

infra

‘Bouwers liggen niet wakker van feestjes Eurlings’

Wegenbouwers liggen er niet wakker van dat oud-minister Eurlings meer dan een miljoen euro uitgaf aan het doorknippen van lintjes bij de oplevering van nieuw asfalt. Dat vermoedt Evert de Jong van VBW Asfalt, de branchevereniging voor wegenbouwers.

Uit een onderzoek van Dagblad De Pers blijkt dat Eurlings ruim 1,2 miljoen euro spendeerde aan bijna veertig openingsfeestjes. “Ik weet niet of dat veel is”, reageert De Jong. Of de oud-minister een beetje kan feesten, weet hij niet. “Ik ken hem niet. Ik kreeg ook nooit een uitnodiging. Of ik dat jammer vind. Nee, hoor.”

Dansende graafmachines

De Asfaltkoning Eurlings spande de kroon met een feestje in 2010 toen de Randweg Eindhoven feestelijk werd geopend met dansende graafmachines. Dat partijtje kostte Rijkswaterstaat 131.474 euro. Volgens CWT Meeting&Events die dat evenement in opdracht van de wegenbeheerder organiseerde, sprak minister Eurlings na afloop van “de beste opening ooit”.

Lees hier hoe Schultz de opleverfeestjes voor wegenbouwers voor zich ziet!

Weten hoeveel Eurlings per openingsfeestje uitgaf? Klik dan hier!

Reageer op dit artikel