nieuws

Aannemers zijn discussies over veilige tunnels zat

infra

Aannemers en ingenieurs worden mesjogge van de voortdurende discussies over veilige tunnels. Ze roepen minister Schultz van Infrastructuur op met een waterdicht verhaal te komen.

Het al behoorlijk dikke boek over Nederlandse tunnelproblemen is na de hoorzitting in de Tweede Kamer van afgelopen donderdag weer een hoofdstuk rijker. Hoe het verhaal afloopt weet echter niemand nog.

De rammelende tunnelwet moet anders, vindt iedereen. Maar wat de minister nu weer op papier zette, roept bij even zovelen wederom vragen op. De zoveelste gesprekssessie legde pijnlijk bloot waarom tunnelprojecten jaren vertragen en miljoenen duurder uitvallen: er heerst gebrek aan consensus bij bestuurders. Aannemers zijn de discussies zat. Zij kunnen niets met dikke pillen zonder rode draad en eindconclusies, waarschuwde Hans Vrieling van Vialis, een dochter van VolkerWessels.

Lees hier de reacties van deskundigen op de tunnelaanpak van minister Schultz!

Reageer op dit artikel