nieuws

Vliegwiel

infra

Het lijkt op een ruimteschip dat boven de Amstel scheert, maar het is het graafwiel van de derde tunnelboormachine voor de Noord-Zuidlijn. Mammoet sloeg het wiel gisteren van een binnenvaartschip over op een dieplader en reed het ‘s nachts naar de startschacht aan het Scheldeplein. Boorfabrikant Herrenknecht en aannemer Saturn zijn de hele week druk […]

Het lijkt op een ruimteschip dat boven de Amstel scheert, maar het is het graafwiel van de derde tunnelboormachine voor de Noord-Zuidlijn. Mammoet sloeg het wiel gisteren van een binnenvaartschip over op een dieplader en reed het ‘s nachts naar de startschacht aan het Scheldeplein. Boorfabrikant Herrenknecht en aannemer Saturn zijn de hele week druk met het inhijsen en monteren van de machine. Foto: Ronald Bakker

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels