nieuws

VIDEO: inschuiven spoorviaduct spectaculaire operatie

infra

Ballast Nedam en De Boer Spanlift hebben zondagochtend een betonnen dek voor de lightrail lijn Dordrecht-Geldermalsen binnen twee uur op zijn plaats geschoven. Bekijk het filmpje van RTV Rijnmond!

Bij de voorbereidingen van het inschuiven wonnen de aannemer en zijn onderaannemers in eerste instantie tijd; het spektakel zou daarom niet om 5 uur, maar om 4 uur zondagochtend beginnen. Maar door problemen met de elektrotechniek van een kraan ging die tijdwinst weer verloren. Pas rond 6 uur kwam het 2000 ton wegende betonnen dek in beweging, daarna verliepen de werkzaamheden voorspoedig. Het gevaarte bewoog met zichtbare snelheid over de ingevette glijbanen en bereikte in zo’n 1,5 uur zijn beoogde eindpositie. Nu en dan stond het even stil voor het ophalen van de vijzels.

Failliet

Een woordvoerder van de Merwede-Lingelijn, zoals de spoorlijn nu heet, vertelt: “De spoorlijn was failliet, maar de zeven gemeenten langs de lijn hebben hun nek uitgestoken. Zij financieren elk een deel van de ontwikkeling van de enkelspoors lightrailverbinding.” Ballast Nedam voert het werk uit in opdracht van ProRail, voor een aanneemsom van zo’n 3 miljoen euro.

Lees hier meer over het inschuiven van het spoorviaduct!

Reageer op dit artikel