nieuws

Tol op nieuwe A13/16 en A15

infra

Het kabinet wil tolheffen bij de nieuwe A13/16 en A15 bij Nijmegen.

Dat blijkt uit een nieuwe PPS-brief van minister De Jager (financiën). Momenteel vinden berekeningen plaats naar de wijze waarop bij genoemde projecten de voorziene tolopbrengsten kunnen worden gerealiseerd en tegen welke kosten.

Voor nog niet geplande nieuwe verbindingen (zoals de oeververbinding bij Rotterdam en supersnelwegen) zal het kabinet marktpartijen, waaronder pensioenfondsen, uitgenodigen om met plannen te komen.

De brief, die ook is ondertekend door minister Schultz (infrastructuur), borduurt voort op de pps-ambities die dit kabinet al bij de presentatie van het regeerakkoord kenbaar maakte: voor de aanleg, het beheren en onderhouden van wegen, spoor, gebouwen, sluizen en andere bouwwerken sterk inzetten op geïntegreerde dbfm(o)-contracten.

Voor zorghuisvesting en onderwijsgebouwen is het de minister “helaas” nog niet gelukt veel geschikte projecten voor dbfm(o)-contracten van de grond te krijgen.

Reageer op dit artikel