nieuws

Magnetisch hek valt in de prijzen

infra

Roof Safety Systems uit Venlo heeft de eerste prijs gewonnen van de Innovation Award van de vakbeurs Rail-Tech Europe in Amersfoort.

Het bedrijf ontwikkelde onder de noemer Railway Safety Systems een veiligheidshek voor spoorwegwerkers. Het hek wordt met magnetische staanders aan spoorstaven bevestigd. Hekwerken zijn daarmee volgens het bedrijf in één handbeweging en zonder gereedschap te plaatsen en weer op te ruimen. Dual Inventive uit Udenhout werd tweede met een elektronisch systeem om baanvakken op afstand af te sluiten voor werken.

Het bedrijf ontwikkelde het systeem in samenwerking met Strukton Rail onder de noemer Fixed 3000 RC. De elektronica is ondergebracht in een holle dwarsligger. Eurailscout Inspection & Analysis ontving de derde prijs voor een inspectiemethode voor wissels. De methode heet Switch Inspection & Measurement. Eurailscout meet de wissels onder belasting en maakt tegelijk een video-opname van het gedrag van de wissel.

Reageer op dit artikel