nieuws

Impasse rond Coentunnel

infra

Het ontwerp voor de installaties van de Tweede Coentunnel moet op 25 punten worden aangepast. Het contract is daarvoor opengebroken.

Terug naar de tekentafel is lastig vanwege de zware boeteclausules van het dbfm-contract. Een impasse dreigt. Inmiddels probeert sinds eind 2010 een onpartijdige projectregisseur, oud topman Jan Kees de Pagter van Volker Wessels, de impasse te doorbreken. Hij probeert de lastige onderhandelingen over de kosten, risico’s en vertraging vlot te trekken. Zowel Rijkswaterstaat als de Coentunnel Company (Arcadis, Dura Vermeer, Besix, TBI, CFE, Vinci en Dredging International) willen weinig kwijt over de problemen “om het lopende proces niet te verstoren”. Rijkswaterstaat bevestigt dat gesprekken gaande zijn met het consortium.

Voor Rijkswaterstaat dreigt een derde tunnelproject op rij te verzanden in een drama vanwege de tunneltechnische installaties. Weer verloopt de uitvoering van de ruwbouw op rolletjes, maar leiden de installaties tot kopzorgen. De keuze is nu doormodderen met het bestaande ontwerp of terug naar de tekentafel.

Lees hier meer over de Coentunnel!

Reageer op dit artikel