nieuws

Dijk Ameland na bijstellen norm wel hoog genoeg

infra

De dijk op Ameland behoeft nauwelijks verhoogd of verbreed te worden. In 2007 bleken de dijken niet aan de veiligheidsnormen te voldoen. Recentelijk zijn echter de te verwachten golfhoogtes naar beneden bijgesteld, waardoor de dijk wel veilig genoeg is, zo laat Wetterskip Fryslân weten. Wel kent de dijk nog het probleem van mogelijke piping, het […]

De dijk op Ameland behoeft nauwelijks verhoogd of verbreed te worden. In 2007 bleken de dijken niet aan de veiligheidsnormen te voldoen. Recentelijk zijn echter de te verwachten golfhoogtes naar beneden bijgesteld, waardoor de dijk wel veilig genoeg is, zo laat Wetterskip Fryslân weten.

Wel kent de dijk nog het probleem van mogelijke piping, het doorsijpelen van water. Als daarbij zand wordt meegenomen, verzwakt de dijk. Daarom is verbreding op sommige stukken wel nodig.

Ook gaat het waterschap 16 kilometer steenbekleding vervangen. De bekleding blijkt niet sterk genoeg om de zwaarste golfklappen te kunnen opvangen.

Reageer op dit artikel