nieuws

Damwandplanken voor nieuwe kades

infra Premium

Damwandplanken voor nieuwe kades

Medewerkers van Van den Herik in Sliedrecht takelen damwandplanken op een ponton, die bestemd zijn voor de kades van het Prinses Margrietkanaal bij Grouw.

Het bedrijf is bezig met de laatste karweitjes in het kader van de verruiming van een deel van de belangrijkste vaarweg in het noorden.

Van den Herik leverde de klus eind december op, maar de damwand bij een water- en gasduiker ter hoogte van de spoorbrug bij Grouw was nog niet klaar. Tussen Grouw en Terherne baggerde Van den Herik in totaal 51.000 kubieke meter specie. Over een lengte van 1150 meter is op verschillende plaatsen een natuuroever gerealiseerd met behulp van warmgewalste damwandplanken, die onder de waterspiegel staan. Op de kraagstukken, die er bovenop komen, is stortsteen gelegd. Op verschillende locaties zijn zogeheten schanskorven geplaatst, die door sportvissers kunnen worden gebruikt. Een 180 meter lange wachtplaats voor de pleziervaart is van 8 meter lange damwandplanken gemaakt met daarop een deksloof. Daarachter komt een houten remmingwerk op palen.

Reageer op dit artikel