bouwbericht

Park 16Hoven Rotterdam op stoom

infra 110

Park 16Hoven Rotterdam op stoom

Hij is net opgestart, de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van negen betonnen bruggen in Park 16Hoven. Ze worden, als het goed is, vanaf het eerste kwartaal geplaatst in de Rotterdamse nieuwbouwwijk, aan de rand van Overschie. Het is een waterrijke wijk, met de karakteristieken uit het polderlandschap. En daar horen bruggen bij. Bruggen die speciaal voor Park 16Hoven ontworpen zijn, zegt Frans Petersen van de gemeente Rotterdam. Langs de oude dijken en watergangen worden de routes voor langzaam verkeer aangelegd.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Aanleg 9 betonnen bruggen Park 16hoven; realiseren 9 betonnen bruggen in de nieuwbouwwijk 16-hoven.Totale definitieve waarde van de opdracht. 1.484.000,00 Euro.

ROTTERDAM | Gegund | € 500.000 - € 1.000.000

Park 16Hoven, sinds 2008 in ontwikkeling, is een nieuwbouwwijk aan de noordrand van Rotterdam. In totaal verrijzen hier circa 1600 woningen; op dit moment zijn er tussen de 500 en 600 woningen opgeleverd, aldus Petersen. “Ook zijn er 150 woningen in aanbouw. Tijdens de crisis lag de bouw behoorlijk lager, maar op dit moment wordt er weer volop gebouwd.”

Hoge inkomens

Park 16Hoven is bedacht voor mensen met middelhoge en hoge inkomens: de huizen kosten 300.000 euro en meer. Petersen: “De aanleiding was dat veel Rotterdammers met de hogere inkomens op een gegeven moment de stad verlieten, bijvoorbeeld op het moment dat er kinderen kwamen: ze wilden meer ruimte, meer groen en speelveldjes voor de kinderen. Het college wilde echter dat deze mensen voor de stad behouden bleven. Toen is Park 16Hoven bedacht. Je woont midden in het groen, terwijl de Coolsingel slechts een kwartiertje fietsen is.”

Gevarieerd

De wijk is ruim van opzet, maar ook zeer gevarieerd: elk straatje is anders, aldus Petersen. “Elk straatje heeft namelijk een andere ontwikkelaar, een andere architect en een andere bouwer. Dat maakt deze wijk zo bijzonder. Omdat er niet in grote volumes wordt gebouwd, verloopt de ontwikkeling misschien iets langzamer dan normaal, maar dat is niet erg. De belangstelling voor een woning is namelijk buitengewoon groot.”

Park 16Hoven bestaat uit zes buurten: Vijverbuurt, Bovenbeek, Rietzoom, Reijsendaal, Hof van Maasam en de Buitenplaats. In vrijwel alle buurten is er ook een mogelijkheid om zelf een huis te bouwen. Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel