artikel

Schuifbare waterkering geplaatst

infra 408

Van Hattum en Blankevoort plaatst in Ridderkerk een schuifbare waterkeringsdeur.

Tussen de bedrijventerreinen Nieuw Reijerwaard en Veren Ambacht wordt namelijk een verbindingsweg aangelegd. De weg kruist via een onderdoorgang de Rijksstraatweg, die nog steeds een secundaire waterkering is. Om die functie te behouden is een schuifbare waterkeringsdeur geplaatst.

Bij onverhoopt hoog water wordt de deur dicht geschoven, zodat de onderdoorgang wordt afgesloten. De waterkeringsdeur is voor de weggebruiker straks niet zichtbaar, omdat deze in de dijk is geplaatst.
De deur is ‘s-nachts naar zijn bestemming gereden. Omdat de deur behoorlijke afmetingen heeft (10,5m breed bij 5 meter hoog) mocht deze niet overdag de weg op.

Reageer op dit artikel