artikel

Gods wegen

infra Premium 531

Met het uitzicht op de nieuwe fly-overs over de A6 bij Joure houden leden van de  protestantse gemeente Ouwsterhaule- Scharsterbrug een kerkdienst in de open lucht.

 ‘Blik op de weg’ was het thema van de bijeenkomst, die door dominee Arnold Vriend werd geleid. De kerkleden maakten gebruik van de tribune, die aannemer Van der Lee bouwde voor publiek dat de aanleg van de weg wil volgen.
De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe knooppunt bij Joure gingen tijdens de dienst gewoon door. Eind september worden de laatste, vijftig meter lange, liggers gelegd.

Ovatonde

Twee fly-overs worden er gebouwd: eentje voor de ongelijkvloerse kruising van Lemmer naar Heerenveen en eentje van Lemmer naar Sneek. In het werk wordt ook entree van Joure aangepast. Het carpoolterrein wordt vernieuwd en vergroot, de minirotonde, waar zich dagelijks tijdens de spits verkeer ophoopt, wordt vervangen door een ovatonde. Ook komt er een nieuw busstation.
Bij de Hollandiatunnel tussen Joure en Scharsterbrug komt een nieuwe autotunnel onder de A7.
Reageer op dit artikel