artikel

Brug in anderhalve dag

infra Premium 861

Als sluitstuk van hun opleiding bouwden studenten van Civilion week een brug uit steiger- en bekistingsmateriaal.

Donderdagmorgen om 7.00 uur ging de bouwplaats open, anderhalve dag later kwam Rijkswaterstaat de constructie beoordelen, eind van de dag was de constructie al weer afgebroken en waren de materialen van Peri afgevoerd. De twee aanbruggen en het middenveld, alle drie met een lengte van 15 meter, doorstonden de proef met een zware personenauto met glans.

De bouw van de brug was slechts één deel van de afstudeeropdracht van de studenten van het opleidingscentrum van de Civiele Betonbouwbedrijven. Het hele voorbereidingsproces, inclusief het risicomanagement, de begroting, de system-engineering, aanbesteding, raakvlakmanagement en de keuring en certificering waren volgens opleidingsmanager John Roelofs van Civilion minsten zo belangrijk.

De AD opleiding van het opleidingscentrum van de Civiele Betonbouwbedrijven is in de woorden van Roelofs een soort halve HBO-opleiding. Het leeuwendeel van de studenten plakt er aansluitend nog twee jaar aan vast om met een complete bachelors opleiding op zak te beginnen aan een carrière in de civiele betonbouw.

Reageer op dit artikel