artikel

Een bredere A6 en energieneutraal bovendien

infra 960

Aannemerscombinatie Parkway6 verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat de A6 in Almere.

Tussen de aansluitingen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt de snelweg verbreed naar vier rijstroken per rijrichting. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Aannemerscombinatie Parkway6 bestaat uit Dura Vermeer en BESIX en is verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van de A6 Almere. Het wordt de eerste energieneutrale snelweg van Nederland. De A6 krijgt een zonnepanelenveld in het knooppunt A6/A27 en wordt nul-op-de-meter. Langs de weg wordt straks evenveel energie opgewekt als de verlichting en het dynamisch verkeersmanagementsysteem verbruiken.

Reageer op dit artikel