artikel

De jackpot

infra

De jackpot

De jackpot winnen. Wat kun je dan een boel mensen blij maken of een herstart bieden. Velen dromen hiervan en ik gun het iedereen.

Echter, veel gezinnen hebben andere uitdagingen. ‘Simpele’ uitdagingen om de maand rond te komen, maar ook andere hoofdbrekende uitdagingen. Zoals bijvoorbeeld: hoe krijg ik mijn kinderen financieel door de studietijd heen? Studerende kinderen zijn tegenwoordig een enorme kostenpost in het huishoudboekje, weet ook deze ervaringsdeskundige. Een afgeronde opleiding is echter een investering voor de toekomst, dat brengen wij onze kinderen al vroeg bij. Maar wat als een kind goed kan leren en de ouders dit niet kunnen bekostigen?

Dat ga ik voor onze mensen een klein beetje oplossen met die jackpot. Dat gaat in een studiefonds voor hun kinderen. De studiekostenzorg van onze collega reduceert en wij helpen regionaal om te investeren in high-potentials. Zeker niet alleen op universitair niveau, ook mogelijkheden voor ambities binnen de gehele keten, in iedere branche.

Blijft het een droom of alleen uit te voeren met de jackpot? Als wij nu als werkgevers onze mensen vragen om een deel van de gigantische pot aan niet opgenomen vakantiedagen te doneren in het bedrijfsstudiefonds. En als je de dagen doneert en je hebt het niet nodig om de studie van je eigen kinderen te bekostigen, dan help je een ander.

Ook een fijn gevoel. Ik heb het bij een paar collega’s binnen onze organisatie gepolst. Positief en verrast waren de collega’s. Het gaat dus om die pot met jaren opgespaarde dagen zonder directe invulwensen van de werknemer. De werkgever spreekt af dat een bepaald percentage van de winst van de organisatie ook in deze pot gaat.

Het behoeft natuurlijk nog een behoorlijke uitwerking, maar ik ga er wat mee doen. Elk kind moet dezelfde kansen krijgen, ook zonder jackpot.

Reageer op dit artikel