artikel

Hegeman knapt Amsterdamse metrostations op

infra

Hegeman knapt Amsterdamse metrostations op

De Nijverdalse infrabouwer Hegeman renoveert zestien metrostations van de Oostlijn in Amsterdam. De opdracht heeft een waarde van 57 miljoen euro.

Hegeman won de elf maanden durende aanbesteding van vijf mededingers. Het contract is van het type design & build, tot stand gekomen op basis van een concurrentiegerichte dialoog. Hegeman krijgt na de bouwvak – het contract wordt op 20 augustus ondertekend – een half jaar de tijd om de bestaande situatie in kaart te brengen, materialen in de kopen en menskracht in te huren. In diezelfde periode vindt de communicatie met de buurt en de reizigers plaats.

Tijdens de (in het voorjaar van 2018 te voltooien) renovatie blijft de metro gewoon rijden. Wel gaan de stations met slechts één ingang (Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartlaan) ieder twee maanden dicht. De reizigers kunnen op vervangend busvervoer rekenen. Hegeman knapt vijf ondergrondse en elf bovengrondse stations op.

Reageer op dit artikel