artikel

Slechte verliezer

infra

Een ambitieuze gemeente heeft functiegericht wegbeheer geïnitieerd. Met minder budget optimaal wegbeheer garanderen is de insteek. Hiervoor werd een pilotgebied aangewezen en zes aannemers uitgenodigd om te brainstormen.

Uiteindelijk mochten de aannemers een voorstel doen. Vier hebben ervan afgezien en samen met een grote branchebroeder bleven wij over. Met man en macht heeft ons team zich verdiept, een voorstel uitgewerkt en een presentatiebord samengesteld. De bewoners in het gebied mochten kiezen voor oplossing A of B (wij), anoniem toegelicht en gepresenteerd. Het vluchtig met A4-tjes beplakte bord van de collega stak schril af tegen ons zorgvuldig samengestelde informatiebord, met uitleg van materialen, levensduur etc. Wij wonnen met 71 van de 111 uitgebrachte stemmen. Wat een euforie en trots binnen ons bedrijf.

Dan de collega. Hoe konden zij nu als grote speler verliezen van deze regionale aannemer? Onverteerbaar, een felicitatie kon er niet van af. Wel een brief. Niet aan ons, nee aan de politieke partijen. Het hoofd van de ontwerpafdeling van bedrijf A stelt zichzelf hierin als expert voor en geeft aan dat de bewoners op emotie hebben gekozen en dus eigenlijk niet goed.

De raadsvergadering om de uiteindelijk beslissing te nemen om de pilot te starten heb ik bezocht. Een van de politieke partijen gaf aan dat het verschil tussen de behaalde stemmen inderdaad niet extreem groot was dus wellicht moet partij A dan ook maar een deel van het werk uitvoeren en zo laten zien of zij inderdaad een betere keuze zijn. Een krachtige wethouder gaf duidelijk aan dat er gekozen is voor deze procedure en de bewoners een keuze hebben gemaakt.

Op de tribune mag je niets zeggen, uitermate lastige positie voor mij, maar nu mag ik het wel. Collega, feiten zijn feiten. Wij hebben gewonnen, u bent tweede. Gewoon tweede, niet een beetje. Ik ben ook nog nooit een beetje zwanger geweest.

Karin Rog, Commercie & communicatie TWW, Negram, Moes, Dostal

Reageer op dit artikel