artikel

Innovatiebudget uit aanbesteding

infra

Innovatiebudget uit aanbesteding

Een innovatiebudget buiten de aanbestedingssom om maakt het mogelijk tijdens de uitvoering van een project innovaties op te nemen. Die keuze was volgens Movares en Antea in een evaluatierapport mede de sleutel voor het succes van de Weg van de Toekomst N329 bij Oss.

Door het zogenoemde spoor 2-budget konden in een laat stadium de Pleasant Pass en de Glowing Lines worden toegevoegd zonder noemenswaardige risico’s voor aannemer of opdrachtgever. Voor het CO2 -neutraal werken, zoals bij Oss gebeurde, bevelen de opstellers van de evaluatie aan een uniforme methode te ontwikkelen die door de hele branche kan worden overgenomen. Dat voorkomt dat voor elk project het wiel opnieuw moet worden uitgevonden.

Reageer op dit artikel