artikel

Update stukvriezen SolaRoad

infra

Het kapotte stuk van de SolaRoad wordt volgende week woensdag gerepareerd. Vanwege de lastige weersomstandigheden, kiest men nu even voor een tijdelijke oplossing met een noodcoating die zich al heeft bewezen in nattigheid en kou. Het bindmiddel in deze coating is minder lichtdoorlatend, zodat de Solarfunctie van dit deel van de weg het even niet zal doen.

Initiatiefnemer Sten de Wit (TNO) van het proefproject: “We voeren nu een spoedreparatie uit om het fietspad zo snel mogelijk weer veilig en beschikbaar te maken. Later in het jaar gaan we onderzoeken waardoor het element nu precies kapot is gegaan. We vermoeden dat er vocht onder de toplaag is gekomen, dat vervolgens door de vorst is uitgezet, maar dat gaan we in het laboratorium nader onderzoeken.” 

Lees hier het eerdere artikel over het stukvriezen van de SolaRoad. 

Reageer op dit artikel