artikel

Winkelen in een industriële omgeving

infra

Winkelen in een industriële omgeving

Een medewerker van Horssen Wegenbouw legt de klinkers in verband voor de nieuwe parkeerplaats naast de oude textielfabriek Aabe in Tilburg. Het markante fabrieksgebouw krijgt een nieuwe bestemming als winkelcentrum en dat vergt flinke ingrepen en nieuwbouw.

Ook in de nieuwe bestemming wil architectenbureau Rijnboutt het industriële karakter zoveel mogelijk behouden. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Horssen gebruikt daarom zoveel mogelijk oude straatklinkers die hoofdaannemer Wijnen Bouw Someren wist te redden van andere delen van het complex. Ook stelconplaten worden hergebruikt. “En dat is zeker niet de goedkoopste oplossing”, verzekert een woordvoerder van de wegenbouwer. Eind dit jaar gaan de eerste winkels van Retailpark Aabe open.

Reageer op dit artikel