artikel

Jip en Janneke

infra

Jip en Janneke

Daar zitten wij dan. Met de opdrachtgever, de door hem ingehuurde adviseur en de ingehuurde projectleider om ons plan van aanpak te evalueren. Het adviesbureau maakt ook inschrijfleidraden voor andere gemeenten en maakt daarnaast plannen van aanpak voor aannemers.

De ingehuurde projectleider is van een adviesbureau dat onderdeel uitmaakt van een concurrerend wegenbouwbedrijf, is daar directeur en verhuurt zich dus daarnaast als projectleider bij gemeenten. Wij hebben het plan zelf geschreven en zitten er ook zelf, de projectleider, de calculator en ik. Het plan van aanpak omvat 25 pagina’s; ontwerp, planning, communicatie, het hele verfpalet zeg maar. Kost ons snel zo’n 10.000 euro aan arbeidsuren en overige kosten. Net als 95 procent van dit soort aanbestedingen: geen vergoeding.

Ons plan zag er netjes uit, kregen wij te horen, overal aan gedacht. Het miste alleen wat leuke plaatjes om de pagina’s op te fleuren. De tekeningen konden ook zo naar de uitvoering, schitterend! Alleen, de bewoners, die ook mee mochten beoordelen, konden niet helemaal wijs worden uit de technische tekeningen. Een andere aannemer had wel een keurige Jip en Janneke-tekening aangeleverd. Ik kreeg zelfs een tip om een heus stripverhaal te maken als plan, ook heel origineel.

In het kader van verzachten van de omgevingshinder had een collega een actie voor het benzinestation aangeboden om mensen te bewegen toch daar te tanken. Onder de klanten werd door de aannemer een ballonvaart verloot. De calculator keek mij verward aan. Helemaal de weg kwijt. Dat hadden ze hem niet geleerd op de HTS. Mij intrigeerde de verschillende petten van twee tafelgasten. Natuurlijk gaven ze aan heel discreet te zijn met alle informatie onder die pet. Ben ik ook, discreet. Dus: biedt zich aan: wegenbouwer met damesveiligheidscolbert voor begeleiding EMVI bij opdrachtgever.

P.s. Ben opgegroeid met Jip en Janneke, altijd goede cijfers voor opstellen schrijven en tekenen behaald. Wie?

Karin Rog, Commercie en communicatie TWW, Oldenzaal

Reageer op dit artikel