artikel

Zevenaar krijgt nieuwe toekomstvisie

infra

De nieuwe toekomstvisie voor het centrum van de Gelderse gemeente Zevenaar voorziet in een verbinding tussen zowel de bestaande als de nieuw te bouwen onderdelen van de binnenstad.

Inmiddels zijn de hoofdlijnen van het centrumplan bekend. Het definitieve ontwerp wordt pas gepresenteerd nadat alle betrokken partijen hun visie op de ontwikkeling hebben gegeven. Wel is inmiddels bekend dat op een terrein in het plangebied, het zogeheten  BAT-terrein, plek is voor een designer outlet store. Vanwege de hoge bezoekersaantallen die daar worden verwacht, wordt rekening gehouden met de aanleg van zo’n tweeduizend parkeerplaatsen.

Het plan is gemaakt door conceptontwikkelaar Gieling Consultancy uit Ede in opdracht van Solidia, de toekomstige eigenaar van en belegger in het BAT-terrein en ontwikkelaar Van Wijnen. In het plan wordt voorgesteld een fonds op te richten. Daarin wordt een gedeelte van de winst van de outlet gereserveerd voor investeringen in de kwaliteit van het centrum.  

Reageer op dit artikel