artikel

Belgische nominatie voor Hovenring

infra

Belgische nominatie voor Hovenring

De zwevende fietsrotonde de Hovenring in Eindhoven is niet genomineerd voor de Nationale Staalbouwpijs 2014, maar wel voor de Belgische Staalbouwwedstrijd. Op de website van Bouwen met Staal staat vermeld dat de inzenders van het project “hun verbazing daarover niet onder stoelen of banken hebben gestoken. Temeer omdat het project internationaal veel aandacht kreeg.”

Verbaasd waren ze inderdaad bij IPV Delft, dat de fietsrotonde heeft ontworpen. Maar een halszaak willen ze er ook niet van maken. “Ik heb er wel een e-mailtje over gestuurd. Maar wij zijn eigenlijk helemaal niet zo van de prijzen”, zegt Gerhard Nijenhuis van IPV Delft.

Toch is hij blij met de Belgische nominatie, die te danken is aan de Belgische staalbouwer Victor Buyck Steel Construction, die voor de Hovenring samen met BAM Infra de combinatie Hovenring vormde. De pyloonbrug met cirkelvormig dek is genomineerd in de categorie Internationale Projecten, samen met nog twee Nederlandse projecten: de Nijmeegse brug De Oversteek en Rotterdam Centraal.

Voor de Nationale Staalbouwprijs 2014 zijn 18 nominaties geselecteerd uit 103 inzendingen. De verkeersbrug De Oversteek en Rotterdam Centraal doen ook hier mee.

   

Reageer op dit artikel