artikel

Van Oord aan de slag in Brazilië en op de Bahama’s

infra

Van Oord wordt in Brazilië ingeschakeld voor de aanleg van een grote haven voor een scheepswerf. Op de Bahama’s mag het bedrijf drie havens naar een hoger niveau tillen. De opdrachten zijn samen goed voor 100 miljoen euro.

In Brazilië heeft Van Oord als taak gekregen te baggeren ten behoeve van van de Jurong Aracruz werf in de staat Espirito Santo. De opdracht betreft de aanleg van een toegangskanaal, zwaaikom en ligplaatsen bij de kades. Het is een baggerklus waarbij zes miljoen kubieke meter materiaal wordt verplaatst.

Het werk op de Bahama’s omvat de verdieping van drie havens en hun toegangskanalen plus het civiele werk, inclusief het maken van de ontwerpen. Het civiele werk betreft de aanleg van kademuren, golfbrekers, gebouwen, steigers, aanlegplaatsen en beschoeiing.

 

Koraal

Een onderdeel van het project op de Bahama’s is het door Van Oord zelf ontwikkelde koraalrehabilitatieprogramma. Dit behelst het uitzetten van koralen die in een mobiel laboratorium zijn opgekweekt. Eerder dit jaar werd deze werkwijze met succes toegepast op het zogeheten Ningaloo Reef in Australië.

Reageer op dit artikel