artikel

Nieuwe impuls opdrachtgeverschap van waterschappen

infra

Nieuwe impuls opdrachtgeverschap van waterschappen

Waterschappen geven hun rol als opdrachtgever een nieuwe impuls. Een centrale rol daarbij speelt de marktvisie die de Unie van Waterschappen in mei publiceerde onder de titel ‘De waterschappen als publieke opdrachtgever’ (Cobouw 27 mei).

Om de nieuwe werkwijze toe te lichten, is het de bedoeling regionale bijeenkomsten te houden waar waterbouwers en waterschappen met elkaar in gesprek kunnen gaan. De nieuwe methode die waterschappen gebruiken om opdrachten in de markt te zetten, zal voor zowel waterschappen als waterbouwers betekenen dat ze hun manier van werken flink moeten veranderen, zo verwacht Arnoud van Vliet. Hij is secretaris-directeur bij Waterschap Hollandse Delta en Voorzitter van het opdrachtgeversforum in de bouw. Aannemers en waterschappen worden overigens niet voor het blok gezet,  stelt Patrick Blom, van het platform Waterschapswerken en afdelingshoofd projectrealisatie van Waterschap Vallei & Veluwe. “Onze werkwijze wordt geleidelijk ingevoerd.”

Reageer op dit artikel