artikel

Duurzame beschoeiing uit geperste grond

infra

Duurzame beschoeiing uit geperste grond

Met geperste grond vermengd met een bindmiddel, verstevigt Netics oevers en waterkeringen. Dat moet veel langer meegaan dan houten beschoeiingen.

Een proef van de Geowall ligt in dijkenproeftuin Flood Proof Holland in Delft Zuid. De constructie wordt de komende maanden blootgesteld aan fikse waterstromen, om te kunnen vaststellen hoe erosiebestendig de geperste grond is.
Ekkelenkamp en zijn collega Eldert Besseling ontwikkelen een grote pers die panelen perst van 1 bij 1 meter. In het ideale geval verplaatst die zich, als een soort tunnelboormachine langs de oever om die met gebiedseigen materiaal te versterken. Niet alleen boven, maar in veel gevallen ook onder water.

Lees morgen meer in Cobouw

Reageer op dit artikel