artikel

Winnaars Innovatie Boost Camp bekend

infra

Winnaars Innovatie Boost Camp bekend

Een biobased additief voor asfalt, verplaatsbare woningen voor eenpersoonshuishoudens op braakliggende gronden en een portal waar alle partijen inclusief de consument alle benodigde informatie kunnen uitwisselen over bouwprojecten.

Dit zijn de winnende concepten van het Innovatie Boost Camp, een initiatief dat wil aantonen dat de bouw bruist van vernieuwing en kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als CO2-reductie of vergrijzing. Het Innovatie Boost Camp brengt vernieuwende ideeën onder de aandacht en tracht bedenkers en potentiële partners met elkaar in contact te brengen, zodat innovaties ook echt van de grond komen. “We willen daadwerkelijk met de uitdagingen van de toekomst aan de slag,” aldus Bob Gieskens van Bouwend Nederland, de brancheorganisatie die het Innovatie Boost Camp bedacht met hypotheekverstrekker Obvion. Het initiatief wordt ondersteund door Cobouw en Next2company, dat vernieuwende bedrijfsmodellen ontwikkelt.

Van de dertig inzendingen, werden er negen als meest kansrijk geselecteerd. Zij dongen woensdag in het Bouwhuis in Zoetermeer mee naar de titel Meest Aansprekende Innovatie 2014 in drie categorieën: Woonbehoeften van de toekomst, Betere afstemming tussen vraag en aanbod en Bouwen aan een duurzame samenleving.

Prijswinnaars waren Heijmans met de verplaatsbare woning Heijmans One, Huybregts Systeembouw met de portal Woonconnect en het Consortium Asfalt Kennis Centrum met het ‘’groene’’ asfalt Lynpave.

De organisatoren van Innovatie Boost Camp gaan de winnaars actief ondersteunen bij de verdere uitwerking van hun ideeën. Op de vrijdag (23 mei) voorafgaand aan de Dag van de Bouw is er een Innovatie Boost Markt. Daar kan het grote publiek kennis nemen van de innovatieconcepten en kunnen bedenkers en geïnteresseerde partijen contact leggen.

Reageer op dit artikel