artikel

Rioolbuis van Heijmans dingt naar innovatieprijs

infra Premium

Rioolbuis van Heijmans dingt naar innovatieprijs

Heijmans maakt kans op een prijs voor zijn Hydrea Thermpipe. Deze gepatenteerde boorbuis onttrekt energie aan rioolwater van gemiddeld 18 graden Celsius.

Het systeem heeft een finaleplaats behaald voor de TEDxBinnenhof 2014. De stimuleringsprijs voor Nederlandse innovaties op het gebied van onder meer energiebesparing wordt 31 maart uitgereikt. In de jury zit onder andere ruimtevaarder André Kuipers.

Heijmans ontwikkelde de Hydrea Thermpipe met kunststofleverancier Frank en boorbuisproducent Socea. Met 150 meter buis kunnen honderd woningen van energie worden voorzien. De buis bestaat uit lengtes van 3,3 meter lang en is opgebouwd uit een binnen- en buitenschil.

Reageer op dit artikel