artikel

Kunstgrasveld op dunne laag celbeton

infra

Kunstgrasveld op dunne laag celbeton

BAM Nootenboom Sport (NS) en Faber Celbeton hebben een constructie voor kunstgrasvelden ontwikkeld op een onderlaag van 250 tot 400 millimeter celbeton. De atletiekunie, hockeybond en sportfederatie NOC*NSF hebben de constructie goedgekeurd.

Met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) wordt nog overleg gepleegd, meldt commercieel medewerker Bart Hogenbosch van BAM Wegen uit Utrecht. “We hebben een hockeyveld in IJsselstein uitgevoerd, wat trapveldjes, vijf atletiekbanen en een veld voor hockeyclub Dragons in België.”
Het geheim achter de dunne onderlaag zit hem in het soort celbeton (NS Coral) in combinatie met de eigenschappen van de bodem daaronder.

Lees morgen verder in Cobouw Techniek.

Reageer op dit artikel