artikel

Studenten scoren met auto-opladende weg

infra Premium

Studenten scoren met auto-opladende weg

Een weg en oplader voor elektrische auto’s tegelijk. Energieneutraal bovendien door de elektriciteitsopwekking met windmolens. Dit idee was goed voor de hoofdprijs, vond de Strukton-jury.

Een team van de TU Delft heeft deze innovatieve weg gepresenteerd op het door Strukton Civiel georganiseerde evenement ColoRed. De opdracht voor de hieraan deelnemende teams was om voor een maatschappelijk probleem een innovatieve (technische) oplossing te bedenken.

Het vierkoppige TU Delft-team noemt zijn vondst Eco+Lane. De weg, waarop auto’s inductief elektriciteit kunnen binnenhalen, moet elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Onderweg stoppen om de accu op te laden is niet meer nodig,

Reageer op dit artikel