artikel

Draadloze lader ‘tankt’ accu van elektrische auto bij

infra

Hevo Power uit New York levert een contactloze oplader voor elektrische auto’s.

Het systeem laadt accu’s op door middel van inductie. Het huidige model doet dat alleen in geparkeerde auto’s. Proeven moeten leren of een rij opladers accu’s van rijdende auto’s op peil kan houden.

Het systeem van Hevo is een ondergronds alternatief voor de laadpaal. De voorziening ligt in bijvoorbeeld de bestrating van een parkeerplaats. Een verkeersbestendige kunststof plaat dekt alle onderdelen af. Een antenne vangt de elektromagnetische golven op. Extra elektronica zet die om in laadstroom. De antenne hoeft niet precies boven de grondplaat te hangen. Een speciale apphelpt de bestuurder zo goed mogelijk boven de grondplaat te parkeren.

Abonnement

Gebruikers van openbare laadplaatsen moeten een abonnement afsluiten. Laden en afrekenen loopt daarna via een app. De grootte van de accu’s bepaalt hoe lang het opladen duurt. Gemiddeld zal dat een kleine twaalf uur zijn. Hevo experimenteert momenteel met snelladers.

Reageer op dit artikel