artikel

Putje met vilt lost waterprobleem op

infra

Putje met vilt lost waterprobleem op

Een eenvoudig putje ter grootte van een straatsteen kan bij lokale wateroverlast waarbij plassen blijven liggen, een uitkomst zijn. De innovatie wordt op 9 en 10 oktober gepresenteerd tijdens de Dag van de Openbare Ruimte.

Het Zundertse bedrijf Drainvast van Jac van Ham kreeg van de gemeente Ede de opdracht een betere oplossing te bedenken voor hun putjes die zorgen voor de afvoer van overtollig water.

Zijn Drainbrick heeft precies de hoogte van een straatsteen en hoeft niet met split te worden gevuld. Binnenin is een bodem en een raamwerkje van een soort vilt (drainvoeg) aangebracht, dat water doorlaat maar vuil zoals zand, stof en sediment vasthoudt. Door gaten in de bodem van het putje loopt het water in de ondergrond weg.

Reageer op dit artikel