artikel

‘Innovatie zit niet in onze bouwgenen’

infra

‘Innovatie zit niet in onze bouwgenen’

Opdrachtgevers staan zelden te juichen bij een nieuw soort asfalt of slimmere tracévariant.

De bouwsector en vernieuwing vinden elkaar slecht, maar de Innovatie-estafette wil doorbraken forceren en probeert de huidige ‘mindset’ te doorbreken. “Innovatie zit niet in onze bouwgenen. We improviseren liever dan dat we standaardiseren”, vat voorzitter Age Vermeer van de Innovatie-estafette enkele kernproblemen samen. In het dagelijkse leven is hij directeur van de Divisie Infra bij Dura Vermeer.

De Innovatie-estafette is een initiatief van het Rijk, de markt en de kennisinstituten om de gww in beweging te krijgen en vernieuwing te stimuleren. Op 12 november wordt het stokje doorgegeven in de Amsterdamse RAI. De thema’s zijn: ‘Smart cities’, ‘circular economy’ en ‘green transport’. Doel is doorbraken te forceren en tastbare resultaten te boeken in de weerbarstige traditionele bouwwereld. Aan intentie geen gebrek, bijna 3000 mensen doen mee aan de Innovatie-estafette die elke elke twee jaar wordt georganiseerd.

Lees meer over de Innovatie-estafette

Lees morgen het interview met Age Vermeer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel