artikel

Brede kijk op A58 moet snellere verbreding opleveren

infra

Brede kijk op A58 moet snellere verbreding opleveren

De inzet is de A58 minimaal drie tot vijf jaar sneller te verbreden dan gepland. Rijksgeld is er – 425 miljoen euro – maar wel pas vanaf 2023. Verder is Brabant bereid tot voorfinanciering, maar wordt daarbij de rente teruggeëist in de vorm van innovaties.

Aan projectmanager Birgül Sönmez de schone taak tussen alle partijen door te laveren en de versnelling in hapklare brokken voor te bereiden. Halverwege 2015 moet duidelijk zijn of dat lukt. Niet slagen vindt zij geen optie. Geen simpele taak, want het idee is om letterlijk ruimte in en om de weg te creëren waardoor concrete meerwaarde in de vorm van harde euro’s moeten worden verdiend.

Bekijk het haalbaarheidsplan van PwC over de A58

Lees morgen meer over de A58 op de pagina’s Aanbesteden van Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel