artikel

Grotere rol voor innovaties bij Rijkswaterstaat

infra Premium

Grotere rol voor innovaties bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat innovaties nog beter inbedden in de organisaties. Ook de markt wordt meer en meer uitgedaagd.

“Het barst van de ideeën in de organisatie. Je moet ze als management alleen zien en toepassen. De creativiteit zit aan de basis”, zei directeur-generaal Jan Hendrik Dronkers tijdens de presentatie van het boek ‘Samen sneller slimmer, innoveren in de bouw’ van Gertrud Blauwhof, Ben Spierings en Willem Verbaan.

Zijn doel is zodanig te innoveren dat de life cycle-kosten 30 procent omlaag gaan, werken 30 procent meer functionaliteit hebben en er 30 procent duurzamer wordt gewerkt. Dat het kan, daarvan is hij overtuigd. Voorbeelden zijn er nu al te over. Zo is er de Ramspolbrug, de eerste energieneutrale beweegbare brug dankzij 350 zonnepanelen en de opslag van bewegingsenergie.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel